Medlem af Dansk Psykolog Forening
Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening og
autoriseret af Psykolognævnet.
Autoriseret psykolog med fokus på, hvordan vi styrker vores oplevelse af at være forbundet med os selv, hinanden og verden.
Fra kontrol til kontakt.
Vi vil i samtalerne finde frem til ressourcer og muligheder i dit liv, samtidig med at vi vil undersøge de oplevelser, der er svære for dig. Du vil lære dig selv bedre at kende; det vil blive mere klart for dig, hvorfor du tænker, føler og handler, som du gør.
Igennem forløbet vil det blive nemmere for dig at mærke og finde frem til, hvad du skal gøre for at skabe en mere berigende og meningsfyldt tilværelse for dig selv.
Når et par vælger at opsøge parterapi, er det fordi, at der er noget, der “larmer” i relationen. I føler jer ikke helt set, hørt eller forstået af den anden. I parterapi er udgangspunktet at få skelnet det væsentlige fra dét, der er hæmmende forsøg på at opnå forståelse og kontakt, tryghed og kærlighed, ved at spørge: Hvad er virkelig vigtigt for jer?
Vi vil tage udgangspunkt i valget om at gå sammen, fordi I kan mødes om et fælles livsperspektiv og en fælles retning. Mange bliver overrasket over, hvor meget de kan lære om den anden i parterapi selv efter årtiers parforhold. I vil lære omkring den andens unikke kvaliteter som menneske, og hvordan I kan gå i samme retning med jeres forskelligheder. At forskelligheder kommer til at komplementere hinanden, så den andens forskellighed kan opleves og værdsættes som en del af enheden, frem for at den bliver et frustrerende, forstyrrende element.
Psykologer er en faggruppe, der har særlig mulighed for at
Hvordan kan vi navigere i det psykologiserede, højintense informationssamfund?
– Et perspektiv på, hvordan vi kan forstå og møde udfordringerne, og hvordan vi kan bruge mulighederne til at styrke relationer og danne grundlag for en mere meningsfyldt livsførelse.
“Det her burde man lære i skolen” – lignende ord hører jeg ofte i terapi. I vores uddannelsessystem lærer vi faglighed, men vi lærer meget lidt om, hvad det vil sige at være menneske. Hvad det betyder at have et menneskeligt sind og leve i et bestemt samfund, og hvordan vi kan navigere i det, må anskues som mindst lige så vigtigt i forbindelse med at blive uddannet, som vores respektive fagligheder.
Unge i dag har muligheder og adgang til information som aldrig før, heriblandt omkring psykologi og selvudvikling. De rige muligheder, der findes for at skabe et liv i tråd med individets egne værdier og kvaliteter, er tydelige for de fleste. Lige såvel er udfordringerne ved selv samme samfundsudvikling. Vi ser mennesker helt ned til den tidlige barndom hæmmes i deres evne til at trives og udvikle sig i flere kontekster af deres liv med beskrivelser som “angst”, “stress” og “depression”.
Vi kan kæmpe imod psykologiseringen og individualiseringen, eller vi kan arbejde med denne udvikling: Hjælpe de unge med at selektere i informationer og finde ud af, hvordan de kan finde frem til, hvad der virkelig er vigtigt for dem i deres liv.
Oplæggene indbefatter en gennemgang af:
Jeg har praksis på Dronningensgade 23 midt i Odense i en skøn lille bygning kaldet Dronningegården.
Ved at vælge onlinesamtaler er der mulighed for at have samtalerne der, hvor det er belejligt for dig, uanset hvor du bor eller opholder dig. Læs mere om onlinesamtaler her.
Jeg har ikke venteliste, da jeg ikke tager imod henvisninger fra lægen. Vi kan derfor aftale første samtale inden for 1-2 uger. Læs mere her for at finde ud af, om du kan få tilskud til dine samtaler.
Du kan kontakte mig ved at skrive til mig på eller sende en besked på tlf. 42 65 50 57.
Læs mere om sikker kommunikation og hvordan vi bedst kan snakke sammen her.
Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening og
autoriseret af Psykolognævnet.
Copyright © 2021 Psykolog Katja Christensen – Psykologpraksis i Odense – CVR: 41118547