Online terapi

Online terapi er videosamtaler, som du kan have på din computer. Det er muligt at anvende tablet eller mobiltelefon, men jeg anbefaler, at man bruger en computer, hvis det er muligt, da billedet er større. Teknologien er nu så god, at det er muligt at fornemme hinanden ret godt over webcam.

Online terapi kan være godt for dig, som

  • ikke kan finde en psykolog i dit nærområde
  • ønsker samtaler med mig men bor for langt væk
  • kan have svært ved at forlade dit hjem, eksempelvis i forbindelse med socialangst, andre angstlidelser eller fysiske udfordringer
  • er på udveksling, højskole eller lignende
  • i forvejen har samtaler men skal ud og rejse, enten i forbindelse med ferie, skole eller arbejde, og gerne vil fortsætte samtalerne imens

Forskning tyder på, at onlinesamtaler generelt hjælper lige så godt som de samtaler, hvor man sidder fysisk over for hinanden.

Mulige fordele ved at have samtaler online

En af de fordele, der kan være, er, at det for nogen kan være meget intenst at sidde en time over for et andet menneske i nye omgivelser. Nogle kan føle sig mere veltilpasse ved at sidde hjemme i sine vante omgivelser, og kontakten kan føles mere uformel. Du kan måske blive overrasket over, hvor naturligt det er, når du har vænnet dig til det, hvis ikke du har prøvet det før.

Online terapi tillader også en større fleksibilitet end fysisk terapi, idet du som udgangspunkt kan sidde, hvor det passer dig. Du behøver derved ikke gøre dig bekymringer omkring, hvorvidt du kan nå til terapilokalet, fra du har fået fri eller er færdig ved en anden aftale, men skal bare have et sted i nærheden, hvor du kan sidde uforstyrret. Dette betyder også, at du sparer transporttiden.

Praktisk

Du kontakter mig enten pr. mail eller SMS – se siden Kontakt for oplysninger vedrørende sikker kommunikation – og beder mig om at ringe dig op. Vi vil over telefonen aftale en tid til vores samtale, og jeg vil guide dig i, hvordan du gør det helt praktisk.

Jeg bruger en sikker online videoplatform, så du kan være tryg ved, at dine oplysninger og det, vi taler om, ikke kommer videre end til os to.

Jeg anbefaler, at du sidder et sted, hvor der er stille, og hvor du ikke bliver forstyrret. Det er vigtigt at sidde så behageligt, at du kan sidde der i en time.

Betalingen foregår over MobilePay og kan foretages enten i slutningen af eller efter samtalen. Læs mere herom under Priser.

Se siden Om at snakke med en psykolog for et bedre indblik i, hvad det vil sige at have samtaler med en psykolog.

Psykolog Katja Christensen
Dronningensgade 23
5000 Odense
Tlf.: (+45)42655057
Mail: katjachristensen@protonmail.com
CVR-nummer: 41118547
Autoriseret af Psykolognævnet.
Medlem af Dansk Psykolog Forening.